Menu Sluiten

Compositieles

Les in de Studio van Andreas in het Wijkpaleis, Nieuwe Westen, Rotterdam

Klassiek piano en compositie

Andreas geeft piano- en compositieles aan beginners (vanaf 6) en gevorderden van alle leeftijden. Ook zijn speciale lessen in pianotechniek mogelijk; bijzonder geschikt voor mensen die na een langere pauze weer willen beginnen met piano spelen. Andreas geeft de lessen in zijn studio in het ‘Wijkpaleis’ (Claes de Vrieselaan, Rotterdam) aan zijn Steinway vleugel.

Andreas: “Op 9 jarige leeftijd begon ik piano te leren spelen. Ik begon toen ook al mijn eerste pianostukken te componeren. Ik ontving een grondige piano-opleiding bij de pianisten Heinrich-Ludwig Rittmeyer en Ratko Delorko in Düsseldorf. Na mijn schoolexamen studeerde ik eerst geschiedenis en filosofie en daarna compositie, piano en saxofoon aan de Folkwanghochschule in Essen en later bij Codarts in Rotterdam. Daarnaast heb ik nog een lerarenopleiding gedaan en een aantal jaren als docent Duits aan middelbaren scholen gewerkt. Naast mijn werkzaamheden als componist geef ik sinds vele jaren met veel plezier pianoles en compositieles. Graag combineer ik mijn pianolessen met een deel compositie.”

Compositieles

In de compositielessen help ik de leerlingen muzikale ideeën tot volledige composities uit te werken. De meeste leerlingen beginnen met composities voor piano, maar ook het schrijven voor alle soorten van vocale en instrumentale bezettingen (tot groot orkest) is mogelijk. Tijdens de lessen is er tevens aandacht voor muziektheorie, instrumentatie en muzieknotatie software. Voor de composities van de gevorderde leerlingen probeer ik uitvoeringsmogelijkheden te vinden. Het maken van computersimulaties van de stukken is natuurlijk ook mogelijk.

Les op een Steinway
Les in de Studio van Andreas in het Wijkpaleis, Nieuwe Westen, Rotterdam

Tarieven

Volwassenen 30 min. € 32,50
Kinderen 30 min. € 27,-

Lesduur en -tijden zijn in overleg.