Menu Sluiten

Pianoles

Les in de Studio van Andreas in het Wijkpaleis, Nieuwe Westen, Rotterdam

Klassiek piano en compositie

Andreas geeft piano- en compositieles aan beginners en gevorderden van alle leeftijden (vanaf 6 jaar). Ook zijn speciale lessen in pianotechniek mogelijk; bijzonder geschikt voor mensen die na een langere pauze weer willen beginnen met pianospelen. Andreas geeft de lessen in zijn studio in het ‘Wijkpaleis’ (Claes de Vrieselaan, Rotterdam) aan zijn Steinway vleugel.

Andreas: “Op 9 jarige leeftijd begon ik piano te leren spelen. Ik begon toen ook al mijn eerste pianostukken te componeren. Ik ontving een grondige piano-opleiding bij de pianisten Heinrich-Ludwig Rittmeyer en Ratko Delorko in Düsseldorf. Na mijn schoolexamen studeerde ik eerst geschiedenis en filosofie en daarna compositie, piano en saxofoon aan de Folkwanghochschule in Essen en later bij Codarts in Rotterdam. Daarnaast heb ik nog een lerarenopleiding gedaan en een aantal jaren als docent Duits aan middelbaren scholen gewerkt. Naast mijn werkzaamheden als componist geef ik sinds vele jaren met veel plezier pianoles en compositieles. Graag combineer ik mijn pianolessen met een deel compositie.”

Pianoles

In de pianolessen stel ik de behoeftes en doelstellingen van de leerlingen centraal. Pianomethodes en composities kies ik in overleg met de leerlingen (en/of ouders), maar ik vind het ook belangrijk dat je kennis opdoet over de verschillende stijlen van de pianomuziek en de algemene muziekleer. Ik kom zelf vanuit de klassieke muziek, maar leerlingen leren bij mij ook de basis van de populaire muziekstijlen. In mijn opvatting is dé basis voor creativiteit en plezier aan de piano een mooi en vloeiend spel. Om dit te bereiken geef ik vanaf het begin speciale aandacht aan de speeltechniek.

Les op een Steinway
Les in de Studio van Andreas in het Wijkpaleis, Nieuwe Westen, Rotterdam

Tarieven

Volwassenen 30 min. € 32,50
Kinderen 30 min. € 27,-

Lesduur en -tijden zijn in overleg.